Om studiet
Denne modulen styrker helsepersonells kompetanse i ernæring for å forebygge sykdommer og fremme helse i pleie- og omsorgstjenester.
Informasjon
Visste du at kostholdet ditt har en direkte innvirkning på helsen din gjennom hele livet? Et balansert kosthold og regelmessig trening kan redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer, kreft, overvekt og type 2 diabetes. Økt fokus på ernæring hjelper også med å forebygge komplikasjoner og støtte medisinsk behandling.
Kommunene har som mål å forbedre helsevesenet gjennom forebygging og tidlig intervensjon. For å oppnå dette, er det essensielt at helsepersonell har god kompetanse i kosthold og ernæring. Investering i denne kunnskapen kan være nøkkelen til en sunnere fremtid.
Modulen passer for
Modulen gir 5 studiepoeng. For opptak til fagskoleutdanningen Ernæring i pleie- og omsorgstjenester kreves det fullført og bestått videregående opplæring med fagbrev som helsefagarbeider eller fag-/svennebrev innen restaurant- og matfag. Hjelpepleiere, omsorgsarbeidere, aktivitører og helsesekretærer kan også søke.
De med relevant arbeidserfaring innen helse- og omsorgssektoren, både offentlig og privat. Eksempel kan være sykehjem, hjemmetjeneste, sykehus, omsorgsboliger, dagsentra, aktivitetssentre etc. kan også søke.
Opptakskrav
Spesielle opptakskrav / øvrig informasjon
For opptak til fagskoleutdanning kreves det fullført og bestått videregående opplæring med fagbrev. Av dokumentasjon kreves både fagbrev og vitnemål/kompetansebevis fra videregående opplæring.
Eller
Søkere som er 23 år eller eldre i opptaksåret, kan tas opp på grunnlag av tilsvarende realkompetanse. Med realkompetanse menes all form for formell og ikke formell kompetanse som søker har opparbeidet seg gjennom skolegang, arbeid og fritid. Realkompetanse vurderes ut fra innlevert skriftlig dokumentasjon.
For mer informasjon om opptakskrav til den enkelte utdanning, se www.tirna.no
Sluttkompetanse
- Aktivitørfaget
- Helsearbeiderfaget
- Helsesekretær
- Bakerfaget
- Ernæringskokkfaget
- Ferskvarehandlerfaget
- Industriell matproduksjon
- Kjøttskjærerfaget
- Kokkfaget
- Konditorfaget
- Pølsemakerfaget
- Servitørfaget
- Sjømatproduksjon
- Slakterfaget