Nøkkelinformasjon
Nivå
Semester
Kostnader
Fagkurset er GRATIS
Studieform
Undervisning ved lærestedetStudietempo
DeltidOppstartsdato
Fleksibel oppstartOm studiet
Har du praksis fra restaurantbransjen kan du formalisere din kompetanse, og styrke dine karrieremuligheter i en bransje som verdsetter ansatte med høy kompetanse på mat og drikke som viktige kulturbærere Fagkurset er ditt første skritt på veien mot fagbrev og nye muligheter!
Vg3 servitørfaget handler om servering av mat og drikke på ulike serveringssteder og kunnskap om lokale, nasjonale og internasjonale mat- og drikketradisjoner og trender. Faget handler videre om profesjonell veiledning og service til gjester med ulike ønsker og behov, gode måltids- og reiselivsopplevelser og mersalg. Vg3 servitørfaget handler også om mat og drikke som kulturbærer i samfunnet. Faget skal bidra til å utvikle selvstendige, samarbeidende og omstillingsdyktige fagarbeidere i et arbeidsliv i endring.
Studiets oppbygging
Dette fagkurset i servitørfaget skal forberede deg til den teoretiske eksamen som privatist og har fire kjerneelementer:
- Håndverksferdigheter, formidling og produkskunnskap
- Kvalitet og trygg mat og drikke
- Bærekraftig produksjon
- Arbeidsliv og yrkesidentitet
Undervisningsopplegg
Undervisningen skjer i klasserom i Sarpsborg på kveldstid
Opptakskrav
Det er ingen krav til forkunnskaper for kurset, men på kurs finansiert av fylkeskommunen må du ha 4 års praksis fra yrket.
Anbefalt forhåndskunnskap
Språknivået til deltakeren bør tilsvare B1 nivå, eller høyere.