Fakta

Sted:
NTNU VIDERE
Studietype:
Enkeltemne
Studieform: Samlingsbasert
Oppstart: 2. september
Pris:

24000

Studiepoeng:
7.5
Søknadsfrist: 15. juni

Informasjon er oppdatert av NTNU Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet

.

Om studiet

Prosjekter og prosesser er gjensidig avhengige. Dette emnet gir deg kunnskap om prosjektlederskap som handler om hvordan prosjektlederen skaper retning, fremdrift og samspill, og sikrer at organisasjonen når prosjektets mål. Vi ser også på ledelse og utvikling av prosesser, med mål om å forstå prosessutvikling som et lagspill. 


Prosjekter og prosesser er gjensidig avhengige. I dette emnet er fokuset på prosjektlederskap samt ledelse og utvikling av prosesser. Når det gjelder prosjektlederskap, legges det vekt på prosjektlederen og hvordan personer som innehar denne rollen kan skape retning og fremdrift i prosjekter ved å fremme samhandling. Før vi ser nærmere på ulike typer prosesser og viktige prosessperspektiver, vil vi sette prosessledelse i en historisk kontekst. Generelle ansvarsområder og oppgaver til prosesseiere og andre interessenter vil også bli presentert. Et viktig mål vedrørende ledelse og utvikling av prosesser er å utvikle kursdeltakernes forståelse for prosessutvikling som et lagspill.

Læringsutbytte:
Kunnskap:

Etter gjennomføring av emnet har du kunnskap om:

  • prosjektlederskap
  • prosjektgjennomføringsmodeller
  • ledelse og utvikling av prosesser (prosessperspektivet, prosess som organisatorisk fenomen, ledelse av prosessorienterte organisasjoner, ledelse av prosess, ledelse og perspektiver på prosessutvikling)
  • viktigheten av samhandling og lagspill 

Ferdigheter:

Etter fullført emne kan du:

anvende faglig kunnskap og resultat fra forsknings- og utviklingsarbeid på praktiske og teoretiske problemstillinger

Generell kompetanse:

Etter fullført emne kan du:

delta i faglige diskusjoner og formidle egne faglige vurderinger relatert til prosjektlederskap og ledelse og utvikling av prosesser

Undervisningsopplegg

Studium med fysiske og digitale samlinger

Opptakskrav

Opptakskravet er todelt:
1. Bachelorgrad eller tilsvarende avsluttet utdanning av minimum 180 studiepoengs omfang, og
2. Minimum to års relevant arbeidserfaring
 
Arbeidsforhold må dokumenteres med attest fra arbeidsgiver som beskriver stillingstype/arbeidsoppgaver, stillingsprosent og varighet. Hvis du ikke har en bachelorgrad eller tilsvarende avsluttet utdanning på minst 180 studiepoeng, kan du be om en realkompetansevurdering av opptaksgrunnlaget ditt.

Du må dokumentere utdanning og arbeidserfaring innen søknadsfristen for å få søknaden din behandlet.

Krav til dokumentasjon

Gjeldende rangeringsregler