Nøkkelinformasjon
Nivå
Semester
Studieform
NettstudiumStudietempo
DeltidOppstartsdato
30. januarOm studiet
Dette emnet skal gi deg som lærer en profesjonsfaglig digital kompetanse.
Du vil lære om pedagogisk bruk av digitale verktøy og digitale læringsressurser og få en innføring i bruk av ulike verktøy til digital innholdsproduksjon, slik at du kan lage innhold til egen undervisning. Du vil få kjennskap til hvordan ulik digital teknologi kan brukes for å legge til rette for en mer studentaktiv læring, og hvordan vurdere og designe for læring med digitale verktøy.
Du vil igjennom å jobbe med oppgave og case, lære om ulike modeller, læringsmiljøer og metodikk tilpasset hybrid og nettbasert undervisning. Studiet er lagt opp slik at forholdet mellom det å undersøke, prøve ut og reflektere blir ivaretatt igjennom studieforløpet.
Læringsutbytte
Du vil igjennom å jobbe med oppgave og case, lære om ulike modeller, læringsmiljøer og metodikk tilpasset hybrid og nettbasert undervisning. Studiet er lagt opp slik at forholdet mellom det å undersøke, prøve ut og reflektere blir ivaretatt igjennom studieforløpet.
Dette emnet er for deg som underviser i fagskolen eller jobber med yrkesveiledning og som ønsker å utvikle, styrke og oppdatere din profesjonsfaglige digitale kompetanse.
Emne detaljer
Undervisningsopplegg
Enkeltemnet er nettbasert og gjennomføres over ett semester på deltid. Hele klassen har oppstart samtidig. En kveld i uken har du nettsamling med lærer. Du kan se opptak av nettsamlingen når du vil, også om du ikke fikk deltatt på samling.
Læringsplattformen fungerer som studentenes klasserom og gir oversikt over studiet. Her finnes planer som viser hva som skal gjennomgås hver uke med beskrivelse av læringsutbytte, lærestoff og læringsaktiviteter. Plattformen gir også tilgang til studieplan, læremidler, bakgrunnsstoff, oppgaver og diskusjonsforum. Gjennom læringsplattformen kan studentene også kommunisere med lærer, medstudenter og administrasjon.
I tillegg får du:
- Et opplegg som gjør det mulig å ha full jobb og andre forpliktelser ved siden av utdanningen
- Teknisk veiledning ved behov
- Personlig oppfølging av lærere og administrasjon
Du leverer obligatoriske oppgaver i løpet av studietiden. De fleste gjøres individuelt, mens enkelte oppgaver løses som grupper. Oppgavene må fullføres og godkjennes for å kunne ta eksamen.
Emnet avsluttes med en eksamen som vurderes med karakter. Alle arbeidskrav, og eksamener må være godkjent/bestått for å få vitnemål.
Opptakskrav
Opptakskrav
For å bli tatt opp som student på dette fagskolestudiet må du oppfylle ett av disse opptakskravene (enten formelle krav eller realkompetansevurdering):
Formelle krav:
- Fullført og bestått videregående opplæring med yrkesfaglig utdanningsprogram med fagbrev/svennebrev eller yrkeskompetanse
- 2 års relevant yrkespraksis
- Formell utdanning i praktisk pedagogikk
- Fullført og bestått emnet Praktisk pedagogikk for fagskolelærere ved Fagskolen Kristiania, 15 studiepoeng
- Eller annen fagskoleutdanning innen praktisk pedagogikk på minst 15 studiepoeng
Realkompetansevurdering:
- Realkompetanse som tilsvarer de formelle kravene