Fakta
Informasjon er oppdatert av Universitetet i Innlandet
.


Om studiet
Et praksisnært studium som gir en grunnleggende innføring i beredskapsplanlegging relatert til digital sikkerhet spesielt retta mot arbeidstagere som arbeider med IKT eller som har ansvarsområder relatert til digital sikkerhet og digital beredskap. Studiet omfatter i tillegg risikostyring, øvelser og læring i organisasjoner som en del av beredskapsplanleggingen, med spesiell vekt på utvikling av øvelser for digital beredskap.
Om utdanningen og målgruppe
Studiet gir en grunnleggende innføring i beredskapsplanlegging relatert til digital sikkerhet spesielt retta mot arbeidstagere som arbeider med IKT eller som har ansvarsområder relatert til digital sikkerhet og digital beredskap. Studiet omfatter i tillegg risikostyring, øvelser og læring i organisasjoner som en del av beredskapsplanleggingen, med spesiell vekt på utvikling av øvelser for digital beredskap.
Studiet omhandler disse temaene:
• Risikostyring for digital sikkerhet
• Planlegging for digital beredskap
• Øving av digital beredskap
• Læring i organisasjoner
Studiet bygger videre på studiet Introduksjon til digital sikkerhet.
Målgruppe
Målgruppen for studiet er ansatte i små og mellomstore bedrifter som leverer IKT-utviklings-, -drifts- og -rådgivingstjenester, samt private og offentlige virksomheter som er brukere av slike tjenester og/eller har egen IKT-drift. Studietilbudet retter seg mot alle ansatte og ledere som er involvert i utvikling, anskaffelse og/eller drift av IKT, eksempelvis: utviklere, ingeniører, innkjøpere, sikkerhetsansvarlige, beredskapsansvarlige, IKT-driftspersonell, personvernrådgivere mfl.
Opptaksinformasjon
Søknadsfrist 1. november 2025
Opptakskrav
Generell studiekompetanse eller realkompetanse på tilsvarende nivå. Søkere som ikke oppfyller opptakskravet kan likevel delta som kursdeltaker og få kursbevis uten studiepoeng.
Studiet har 30 plasser.
Søkerne rangeres etter Forskrift om opptak, studier og eksamen ved Universitetet i Innlandet. Samarbeidspartnerne fra arbeidslivet som har deltatt i utviklingen av studiet har fortrinnsrett.