Fakta
Informasjon er oppdatert av Universitetet i Innlandet
.


Om studiet
INN tilbyr i samarbeid med avfalls- og gjenvinningsbransjen i Innlandet et skreddersydd og bransjerettet opplæringsprogram for ansatte. Her får du anledning til å jobbe med praktiske eksempler fra arbeidshverdagen og dele erfaringer med kollegaer i bransjen.
Om Kompetanseprogrammet
Bærekraftskommunikasjon og adferdsendring er et studie skreddersydd for deg som jobber i avfall- og gjenvinningsbransjen og som ønsker kompetanse i forbrukerforståelse og endringsarbeid. Emnet gir en innføring i temaer som motivasjon, vaner, informasjonshåndtering, målgruppeforståelse, nudging, historiefortelling, straff og belønning. Studiet har en praktisk tilnærming der fagkunnskap kobles til studentens egner jobberfaringer og bedriftenes strategier og mål.
Høst 2025 gjennomføres:
- Bærekraftskommunikasjon og adferdsendring,
- Målgruppe: Spesielt relevant for de som på ulike måter jobber med å nå ut til ulike kundegrupper, enten de jobber som kundeveiledere på gjenbruksstasjoner, kommunikasjonsavdeling, sjåfører, sentralbord eller i andre praktiske eller administrative stillinger.
- Sentrale temaer:
- - Kommunikasjon med ulike målgrupper (husholdninger, hytteeiere, næringskunder og forvaltning)
- Kommunikasjonsstrategier og formidling av budskap for å skape endringer i holdninger og adferd
- Forbrukeradferd, vaner, holdninger og motivasjon
- Dulting, sosiale normer, straff og belønning
Høst 2024/Vår 2025:
- Bærekraft og sirkulærøkonomi i praksis,
- Målgruppe: Ansatte/ledelse i avfallsselskapene, eksempelvis; renovatører, sjåfører, kundeveiledere, kommunikasjonsavdeling, maskinførere, servicemedarbeidere, driftsoperatører, ingeniører, transportplanleggere, sikkerhetsansvarlig, økonomi/ledelse.
Sentrale temaer:
- Sirkulærøkonomi og bærekraft i et historisk perspektiv -
- Deltakernes og virksomhetens roller i det grønne skiftet
- Avfallshierarkiet, produktgrupper og avfallskategorier
- Sirkulære løsninger (Forretningsmodeller)
- Gjenvinning, gjenbruk og levetid
- Regelverk og sertifiseringsordninger
Opptaksinformasjon
Søknad om deltakelse høsten 2025:
Søknasfrist er 1.juni
1. De som søker om å avlegge eksamen må vedlegge nødvendig dokumentasjon/vitnemål.
2. Søkere som ikke oppfyller kravet om utdanning eller ikke ønsker å ta eksamen, trenger ikke vedlegge dokumentasjon, og kan delta som kursdeltaker og få kursbevis (uten studiepoeng).
Opptakskrav
Generell studiekompetanse eller realkompetanse (25 år i opptaksåret og minst 5 års arbeidserfaring). Søkere som ikke oppfyller kravet om utdanning, kan likevel delta som kursdeltaker og få kursbevis uten studiepoeng.
Studiet finner du under "betalings- og oppdragsstuder", Handelshøgskolen 2025.
Søkere må være ansatt i en av de seks avfallsselskapene. Dersom ikke alle studieplassene blir benyttet, åpnes det opp for søkere fra andre avfallsselskaper.