Nøkkelinformasjon
Lærested
Studiested
Nivå
Kostnader
23500
Studieform
Nett- og samlingsbasertOm studiet
På kurset vil du lære om disse temaene:
Renholdsplanlegging
Du lærer å bruke ulike planleggingssystemer i bygg, anlegg, installasjoner og transportmidler. Kjerneelementet handler om å analysere renholdsbehov, planlegge kostnadseffektivt renhold og dokumentere det utførte arbeidet. Videre handler renholdsplanlegging om å vurdere egenskaper, tilstander og bruksområder for overflater og renholdsobjekter. Kjerneelementet handler også om å sikre de kritiske suksessfaktorene i renhaldsleveransen og tilfredsstille kravene i en tjenestenivåavtale.
Renhold
Du skal kunne holde overflater rene og sikre livssyklusen til overflatene i samsvar med gitte kvalitetskriterier. Regelmessig renhold, periodisk renhold og spesialrenhold i ulike typer bygg, anlegg, installasjoner og transportmidler. Du skal også vurdere det gjennomførte arbeidet og kvalitetssikre renholdsleveransen.
Helse, miljø og sikkerhet
Du skal lære å identifisere og forhindre situasjoner som utgjør en fare for liv og helse i renhold av bygg, anlegg, installasjoner og transportmidler. Det innebærer å risikovurdere arbeidet i samsvar med gjeldende regelverk og gjennomføre sikker jobbanalyse. Du skal ha kjennskap til å bruke utstyr og maskiner i samsvar med gjeldende regelverk og å arbeide i samsvar med gjeldende system og tiltaksplan for helse, miljø og sikkerhet. Kollegialt samarbeid om bærekraftige og miljøvennlige løsninger er også en del av kompetansemålene.
Som praksiskandidat vil du etter kursslutt ta teorieksamen i lærefaget. Eksamen kan avlegges enten vår eller høst, hvert år. Frist for oppmelding til eksamen er: - Vår: 15. januar –1. februar - Høst: 1.–15. september Oppmelding til eksamen skjer via Inschool Privatist: https://privatist.inschool.visma.no/ Bestått fagprøve fører frem til fagbrev. For å kunne gå opp til fagprøven, må du ha bestått teorieksamen, og dokumentere minimum fem års relevant arbeidserfaring. Det er Fagopplæringskontoret i fylket du bor i som vurderer og godkjenner praksisen din og som arrangerer fagprøven.
Undervisningsopplegg
Anbefalt forhåndskunnskap
For å ha utbytte av kurset, anbefaler vi at:
- Du har fullført grunnskole
- Har du grunnskole fra land utenfor Norden, bør du ha norskferdigheter skriftlig og muntlig på minimum B1-nivå
- Du har relevant arbeidserfaring i faget, minimum 2-3 år