Nøkkelinformasjon

Lærested

Studiested

Virtuelt klasserom

Nivå

Annen utdanning

Kostnader

23500

Studieform

Nett- og samlingsbasert

Om studiet

På kurset vil du lære om disse temaene:

Helse, miljø og sikkerhet

Helse, miljø og sikkerhet handler om å vurdere risiko ved utførelse av arbeidsoppgaver og å ivareta seg selv og kolleger i utøvelse av yrket. Det handler om å velge og bruke riktig verneutstyr, bekledning og hjelpemidler og å sikre at arbeidsoppgavene blir gjort på en forsvarlig måte som hindrer ulykker og skader på personer og materiell.

Verdikjede

Å utvikle en helhetsforståelse av hvordan effektive logistikkoperasjoner i hele verdikjeden bidrar til økt lønnsomhet for kunder, leverandører og bedrifter. Det handler om å motta, håndtere og klargjøre varer, gods eller passasjerer på en effektiv og nøyaktig måte i tråd med bedriftens rutiner og gjeldende regelverk. Du lærer å bruke aktuelle registreringssystemer, velge emballasje, klassifisere og dokumentere varer og gods i samsvar med bedriftens krav til kvalitet og lønnsomhet. du skal kunne bruke og vedlikeholde tekniske hjelpemidler i produksjonen og å bruke sikringsutstyr i ulike transport- og logistikkoperasjoner.

Planlegging og forbedringsarbeid

Du lærer å planlegge logistikkoppgaver, beregne framføringstider og vurdere transportløsninger i henhold til varenes, godsets eller passasjerenes egenart og bedriftens og kundens kvalitetskrav. Det å kunne identifisere mulige forbedringsområder og foreslå konkrete forbedringstiltak innenfor bedriftens logistikkfunksjoner.

Som praksiskandidat vil du etter kursslutt ta teorieksamen i lærefaget. Eksamen kan avlegges enten vår eller høst, hvert år. Frist for oppmelding til eksamen er: - Vår: 15. januar –1. februar - Høst: 1.–15. september Oppmelding til eksamen skjer via Inschool Privatist: https://privatist.inschool.visma.no/ Bestått fagprøve fører frem til fagbrev. For å kunne gå opp til fagprøven, må du ha bestått teorieksamen, og dokumentere minimum fem års relevant arbeidserfaring. Det er Fagopplæringskontoret i fylket du bor i som vurderer og godkjenner praksisen din og som arrangerer fagprøven.

Undervisningsopplegg

Undervisningen gjennomføres i et digitalt klasserom. Her møter du læreren din og de andre kursdeltakerne i et digitalt klasserom en gang i uken til avtalt dag og tidspunkt, og du deltar fra hvor du vil med egen pc. Undervisningen foregår på kveldstid og det er mulig å kombinere utdanningen med jobb. Kurset går over 15 uker og er lagt opp med 60 timer digital undervisning og 40 timer selvstudium. Det vil være en kombinasjon av forelesninger, diskusjoner og gruppearbeid. Vår læringsplattform fungerer som ditt klasserom og gir deg oversikt over kurset. Her finner du kursplan, læringsressurser, oppgaver og diskusjonsforum. Gjennom læringsplattformen kan du kommunisere med lærer og andre kursdeltakere.

Anbefalt forhåndskunnskap

For å ha utbytte av kurset, anbefaler vi at: 
  • Du har fullført grunnskole 
  • Har du grunnskole fra land utenfor Norden, bør du ha norskferdigheter skriftlig og muntlig på minimum B1-nivå 
  • Du har relevant arbeidserfaring i faget, minimum 2-3 år