Nøkkelinformasjon
Lærested
Studiested
Nivå
Kostnader
23500
Studieform
Nett- og samlingsbasertOm studiet
På kurset vil du lære om disse temaene:
Helse, miljø og sikkerhet
Helse, miljø og sikkerhet handler om å vurdere risiko ved utførelse av arbeidsoppgaver og å ivareta seg selv og kolleger i utøvelse av yrket. Det handler om å velge og bruke riktig verneutstyr, bekledning og hjelpemidler og å sikre at arbeidsoppgavene blir gjort på en forsvarlig måte som hindrer ulykker og skader på personer og materiell.
Verdikjede
Å utvikle en helhetsforståelse av hvordan effektive logistikkoperasjoner i hele verdikjeden bidrar til økt lønnsomhet for kunder, leverandører og bedrifter. Det handler om å motta, håndtere og klargjøre varer, gods eller passasjerer på en effektiv og nøyaktig måte i tråd med bedriftens rutiner og gjeldende regelverk. Du lærer å bruke aktuelle registreringssystemer, velge emballasje, klassifisere og dokumentere varer og gods i samsvar med bedriftens krav til kvalitet og lønnsomhet. du skal kunne bruke og vedlikeholde tekniske hjelpemidler i produksjonen og å bruke sikringsutstyr i ulike transport- og logistikkoperasjoner.
Planlegging og forbedringsarbeid
Du lærer å planlegge logistikkoppgaver, beregne framføringstider og vurdere transportløsninger i henhold til varenes, godsets eller passasjerenes egenart og bedriftens og kundens kvalitetskrav. Det å kunne identifisere mulige forbedringsområder og foreslå konkrete forbedringstiltak innenfor bedriftens logistikkfunksjoner.
Som praksiskandidat vil du etter kursslutt ta teorieksamen i lærefaget. Eksamen kan avlegges enten vår eller høst, hvert år. Frist for oppmelding til eksamen er: - Vår: 15. januar –1. februar - Høst: 1.–15. september Oppmelding til eksamen skjer via Inschool Privatist: https://privatist.inschool.visma.no/ Bestått fagprøve fører frem til fagbrev. For å kunne gå opp til fagprøven, må du ha bestått teorieksamen, og dokumentere minimum fem års relevant arbeidserfaring. Det er Fagopplæringskontoret i fylket du bor i som vurderer og godkjenner praksisen din og som arrangerer fagprøven.
Undervisningsopplegg
Anbefalt forhåndskunnskap
- Du har fullført grunnskole
- Har du grunnskole fra land utenfor Norden, bør du ha norskferdigheter skriftlig og muntlig på minimum B1-nivå
- Du har relevant arbeidserfaring i faget, minimum 2-3 år