Nøkkelinformasjon

Lærested

Studiested

Virtuelt klasserom

Nivå

Annen utdanning

Kostnader

23500

Studieform

Nett- og samlingsbasert

Om studiet

På kurset vil du lære om disse temaene:

Kropp, helse og omsorg

Du lærer om å ivareta pasienters og brukeres helhetlige helse. I dette inngår hvordan kultur, levevaner, kosthold, hygiene og smittevern kan bidra til å fremme livskvalitet, helse og mestring. Det handler om akutt og kronisk sykdom, aldring og funksjonsnedsettelser. Du skal kunne observere, vurdere og utføre grunnleggende sykepleie for å ivareta pasienters og brukeres behov for helsehjelp. Du  skal gå igjennom helsefremmende arbeid, miljøarbeid, habilitering og rehabilitering, omsorg og helhetlige pasientforløp.  Det å kunne lindre lidelser og legge til rette for en verdig død inngår også.

Dialog, relasjon og veiledning

Her vil du lære å kommunisere og samhandle med mennesker med ulik alder, bakgrunn og livssituasjon og ulike behov for helsekompetanse. Det handler om å samhandle med andre yrkesgrupper og frivillige organisasjoner og å rapportere og dokumentere arbeid. Dessuten inngår det å gi og ta imot veiledning og å forstå betydningen av egen atferd og holdninger i møte med andre mennesker.

Hjelpemidler, teknologi og velferdsteknologi

Her vil du lære om å bruke medisinsk utstyr og å ta i bruk hjelpemidler og teknologi som bidrar til å gi personer med hjelpebehov bedre livskvalitet, økt trygghet og større mulighet til å klare seg på egen hånd. Det å bruke hjelpemidler og teknologi for å avlaste pårørende og gi dem trygghet, og om hvordan teknologi kan forbedre og effektivisere tjenestene i helse- og omsorgssektoren. Du skal få kjennskap tiil riktig bruk av arbeidsteknikker og arbeidsstillinger i yrkesutøvelsen.

Etikk og regelverk

Dette handler om å møte mennesker i ulike livssituasjoner med omsorg og empati. Systematisk kvaitetsforbedring, brukermedvirkning og pasientsikkerhet. Etikk og regelverk inneholder også profesjonell yrkesutøvelse, om yrkesetiske retningslinjer, om regelverk i helse- og omsorgssektoren og om helse, miljø og sikkerhet. Det handler også om å reflektere over etiske dilemmaer.

Som praksiskandidat vil du etter kursslutt ta teorieksamen i lærefaget. Eksamen kan avlegges enten vår eller høst, hvert år. Frist for oppmelding til eksamen er: - Vår: 15. januar –1. februar - Høst: 1.–15. september Oppmelding til eksamen skjer via Inschool Privatist: https://privatist.inschool.visma.no/ Bestått fagprøve fører frem til fagbrev. For å kunne gå opp til fagprøven, må du ha bestått teorieksamen, og dokumentere minimum fem års relevant arbeidserfaring. Det er Fagopplæringskontoret i fylket du bor i som vurderer og godkjenner praksisen din og som arrangerer fagprøven.

Undervisningsopplegg

Undervisningen gjennomføres i et digitalt klasserom. Her møter du læreren din og de andre kursdeltakerne i et digitalt klasserom en gang i uken til avtalt dag og tidspunkt, og du deltar fra hvor du vil med egen pc. Undervisningen foregår på kveldstid og det er mulig å kombinere utdanningen med jobb. Kurset går over 15 uker og er lagt opp med 60 timer digital undervisning og 40 timer selvstudium. Det vil være en kombinasjon av forelesninger, diskusjoner og gruppearbeid. Vår læringsplattform fungerer som ditt klasserom og gir deg oversikt over kurset. Her finner du kursplan, læringsressurser, oppgaver og diskusjonsforum. Gjennom læringsplattformen kan du kommunisere med lærer og andre kursdeltakere.

Anbefalt forhåndskunnskap

For å ha utbytte av kurset, anbefaler vi at: 

  • Du har fullført grunnskole 
  • Har du grunnskole fra land utenfor Norden, bør du ha norskferdigheter skriftlig og muntlig på minimum B1 nivå 
  • Du har relevant arbeidserfaring i faget, minimum 2-3 år